Kokosnoot Openen

How Kokosnoot te Openen

Er is nog al best veel discussie over de kokosnoot, of deze nou onder de notensoort valt of onder de fruitsoort valt. Eén ding is zeker, en dat is dat de kokosnoot een vrucht is en daarom onder fruitsoorten valt. Het is dus geen noot. De kokosnoot is een steenvrucht die groeit aan een palmboom of kokospalm. Deze soort kokosnoot bevat meer vruchtvlees en iets minder kokoswater dan een drinkkokosnoot. Waar de kokosnoot nou eigenlijk vandaan komt van oorsprong is voor niemand echt bekend, wat we wel weten is dat de kokosnoten van vandaag voor een groot deel uit Ivoorkust komen.

Hoe Kokosnoot te Openen?

Een kokosnoot openen? Voor het eerst een kokosnoot openen kan erg lastig zijn. Want de vraag die vele beginners stellen is hoe haal je nou het kokoswater en vruchtvlees eruit zonder een enorme rommel te maken? Iedereen heeft een paar problemen de eerste keer dat ze proberen een kokosnoot te openen. Deze kleine kerels moeten de best beschermde noot ter wereld zijn, maar wij mensen kunnen niet gewoon blijven zitten en apen ons laten zien, toch? Op deze site zal ik de meest gebruikelijke methode beschrijven om een ​​kokosnoot te openen, samen met foto’s van het proces. Het is vrij eenvoudig, maar het kost wel wat tijd om te doen.

hoe breek je een kokosnoot open
hoe breek je een kokosnoot open

Ben je klaar om te leren hoe je een kokosnoot opent? Laten we dan gaan knallen! Je hebt niet veel nodig om te beginnen. Een handdoek, hamer, grote spijker en natuurlijk de kokosnoot die we gaan openmaken.

hoe een kokosnoot openen
hoe een kokosnoot openen

Als je je kokosnoot bekijkt, zie je aan één kant 2-3 donkere inkepingen. Dit zijn de zwakste punten. We zullen deze jongens gebruiken om het sap van de kokosnoot af te tappen voordat we deze puppy verpulveren.

Pak de hamer en sla de spijker door elk van de gaten. Ik doe ze meestal allemaal. Afhankelijk van het type kokosnoot dat je hebt, kan dit een paar schommelingen duren.

Plaats de kokosnoot op een bak en geef het even de tijd om het sap te laten weglopen. Als er niets naar buiten komt, kun je de spijker door de andere kant van de kokosnoot slaan, zodat er lucht in de bovenkant kan komen terwijl de vloeistof van de onderkant wegloopt. Als je nagel buigt, probeer dan een slankere (of zelfs een boor) te gebruiken, het gat hoeft niet groot te zijn.

Neem de uitgelekte kokosnoot en plaats deze in het midden van een handdoek die groot genoeg is om er volledig omheen te worden gewikkeld.

Wikkel de kokosnoot zo op dat alle losse eindjes onder de kokosnoot worden vastgezet, zodat er geen stukjes gaan vliegen als deze openbreekt.

hoe kokosnoot openen
hoe kokosnoot openen

Tijd voor wat plezier! Pak je hamer en sla erop los! Ik zou het niet aanraden om dit op je aanrecht te doen, je zult er behoorlijk hard op moeten slaan. Doe het op de vloer, of beter nog op baksteen of beton. Sommige kokosnoten hebben groeven die gedeeltelijk langs de zijkanten zijn uitgesneden om het openen te vergemakkelijken. Als je een van deze hebt, kun je in plaats van de kokosnoot in te pakken het andere uiteinde van de hamer gebruiken en hem rond de groef slaan totdat hij in tweeën splitst.

Als het eenmaal opengebarsten is, kun je er nog een paar keer op slaan om te proberen de grotere stukken nog meer te breken. Dit maakt het gemakkelijker om het vlees van de schaal te scheiden.

kokosnoot opener
kokosnoot opener

Hier is je prijs, lekker kokosvlees. Wrik met een klein mes het vlees los van de schaal, pas op dat u zich niet snijdt! Zet maar wat muziek op, dit kan even duren.

De dunne laag schaal die aan de meeste scherven van kokosvlees blijft kleven, kan met een scherp mes worden weggesneden of weggeschraapt. Nogmaals, wees voorzichtig. Dit zal een tijdje duren om te doen, dus probeer niet te haasten.

Hoe bewaar en gebruik je een kokosnoot?

Je kunt horen of er nog kokoswater in de kokosnoot zit, hier kun je achter komen als je de kokosnoot gaat schudden en je hoort het water klotsen. Het kokoswater in de kokosnoot blijft hier niet voor altijd inzitten, als het water uit de kokosnoot op de duur weg is maakt dit ook het vruchtvlees van de kokosnoot droger.

Wauw, helemaal klaar! Ga je gang en spoel je puur witte kokosvlees af en verwonder je over zijn heerlijke gloed. Uw opslagmogelijkheden omvatten:

  • Koelkast (2-7 dagen)
  • Diepvriezer (1-3 maanden)
  • Versnipperd/geraspt en gedroogd (6-12 maanden)

Ik hoop dat je wat aan deze instructiegids hebt gevonden. Als je nog andere methodes/tools/trucs weet om een ​​kokosnoot te openen, stuur ze dan alsjeblieft naar mijn kant en ik zal ze aan de site toevoegen.

Hoe eet je de vrucht van de kokosnoot?

De smaak van kokosmelk is erg lekker, het is namelijk een erg zachte, romige maar zoete smaak. Het vruchtvlees van de kokosmelk is ook erg lekker, deze smaakt naar een soort noot die erg zoet is. Je kunt het vruchtvlees van een kokosnoot ook raspen. Geraspte kokos kan erg lekker zijn over allerlei soorten snacks. Je kunt de geraspte kokos in de ochtend bij het ontbijt nemen en door je yoghurt doen met nootjes, een echte aanrader!

Kokosnoot is super lekker en de vrucht van de kokos is ook nog eens erg gezond. Er zitten wel veel vetten in, dus denk hier aan als je de kokos eet of drinkt.

Het water in de kokosnoot kun je ook op allerlei manieren toepassen in recepten. Zo kun je het gebruiken voor bijvoorbeeld sap of smoothies, dit water kan voor een lekkere en goede basis zorgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Open chat
1
Hoe kunnen wij u helpen?
Hallo!
U kunt 24/7 bij ons terecht voor uw vragen en opmerkingen.